Beden Dilini Anlatan 20 Gif

Bilimsel olarak yapılan araştırmalara göre kelimeler iletmek istediğimiz mesajın % 7’sini iletmeyi başarırken geri kalan oranın %55’i beden dili ve %38’i ise kelime ve cümle vurgularımızla iletilir. Kısacası "beden dili", biz çok farkında olmasakta anlatmak istediklerimizi daha gerçekçi anlatır. Bu listede bunun daha çok farkına varacaksınız.


1. İşaret parmağını kaldırıp konuşanlar, gizli bir şekilde karşısındakini tehdit eder.

2. Avuç İçi

  • Pek çok yemin el kalbin üzerindeyken edilir.
  • Mahkemelerde tanıklık ederken avuç havada tutulur.
  • Birisi açılmaya veya gerçeği söylemeye başladığında avuçlarının tamamını veya bir kısmını karşısındakine açmaya başlar. Vücut dilinin çoğu öğeleri gibi bu da tamamen bilinçsiz olarak yapılan ve sizde karşıdakinin doğruyu söylediği hissini uyandıran bir harekettir.
  • Bir çocuk yalan söylediğinde veya bir şeyi gizlediğinde avuçlarını arkasına saklar.
  • Futbolcuların, faul yaptıktan sonra ellerini kaldırmalarını da buna örnek gösterebiliriz. Buna; ben suçsuzum, doğruyu söylüyorum! etkisi yaratmak deniliyor.

3. Tarih boyunca açık avuç gerçek, dürüstlük, sadakat ve teslimiyetle bağdaştırılmıştır.

İnsanlar tamamen açık veya dürüst olmak istediklerinde her iki avuçlarını da karşılarındaki insana açık tutarak “Sana karşı tamamen dürüst oluyorum” gibi bir şeyler söylerler.

4. Elleri kenetlemek genel bir olumsuzluk ya da hayal kırıklığı yaşadıkları mesajını verirler.

5. El Bilekleri

Erkekler bileklerini düz tutarlar, bu sebeple bir erkeğin bileğini bükerek avuç içini açığa çıkartması, kadınsı bir davranış olarak yorumlanır. Erkek kravatını düzeltirken, kadın elini bileğinden bükerek avuç içini ortaya koymuş, bedeni ve bakışlarıyla da erkeğe yönelmiştir

6. Ağzı Kapatmak

Bazen bu hareket ağzın üzerine getirilen birkaç parmak veya hatta kapalı bir yumruktan ibaret olabilir

7. Ağzı Kapatmak

Beyin bilinçaltından söylenen yalan dolu sözleri bastırmaya çalışırken el ağzı örter ve başparmak da yanağa bastırılır.

8. Burna Dokunma

Özünde burna dokunma ağız koruma hareketinin daha sofistike ve daha
belirsiz şekilde yapılmış bir halidir. Parmağın burnun altının hafifçe birkaç kere sürtülmesinden oluşabileceği gibi hızlı ve neredeyse fark edilemeyecek tek bir dokunuştan da oluşabilir. 
Burna dokunma hareketinin kaynağıyla ilgili bir açıklama; olumsuz düşünce akla gelince bilinçaltının ele ağzı kapatma talimatını verdiği ama son anda belli etmemek için elin yüzden uzaklaşmaya çalışarak sonuçta çabuk bir burna dokunma hareketine dönüştüğü yolundadır.
Başka bir açıklama ise; yalan söylemenin burundaki hassas sinir uçlarının kaşınmasına yol açtığı ve sürtme hareketinin de bu hissin önüne geçmek için yapıldığıdır.

9. El Sıkışma

El sıkışırken elinin üstü kimin daha çok görünüyorsa o daha çok üstünlük sağlamaya çalışan taraf olur. Hatta elinin üstü tamamen yukarı dönük olarak el uzatan kişiler görebilirsiniz. Böyle durumlarda siz de karşı tarafın elinin üstünden tutarak tokalaşırsanız üstünlük size geçmiş olur.

10. İş Bakışı

İş tartışmaları yaparken karşınızdakinin alnında bir üçgen olduğunu hayal edin. Bakışlarınızı bu bölgeye yönelterek ciddi bir ortam yaratırsınız ve karşınızdaki sizin iş yapmak konusunda ciddi olduğunuzu anlar. Bakışlarınızın karşınızdakinin göz seviyesinin altına düşmemesi koşuluyla etkileşimi kontrol edebilirsiniz

11. Yan Bakış

Yan bakış, ilgi veya saldırganlık iletmekte kullanılır.

12. Jest ve mimikler

Yüz kaslarının anlatım amaçlı kullanımı mimikleri oluştururken, baş, el, kol, ayak, bacak ve bedenin kullanım da jestleri oluşturur.

13. Jest ve mimikler

Jest ve mimikler “esas” ve “ikincil” olarak ayrılır. Esas jest ve mimikler, düşünce ve duygularımızı destekleyen, onları somutlaştıran hareketlerimizdir.

14. Jest ve mimikler

Öte yandan kendiliğinden gelen ve hiç beklemediğimiz bir anda bizi yakalayan esneme ve hapşırma gibi durumlarda bile jest söz konusudur.
Esas olarak anlatıma katkıda bulunmayan ve kendiliğinden refleks olarak ortaya çıkan bu hareketlere ikincil jest ve mimik denir.
15. Jest ve mimikler
Örneğin, sohbet sırasında göz kırpma, baş sağlama, kolları açma gibi işaret ve hareketler iletmek istediğimiz ve programladığımız bir mesajı içeren jestlerdir.

16. Kürsü'nün Beden Diline Etkisi

Vücut dilinde kişiler, kendilerini güvende hissetmek için masa veya kürsü gibi bir yerin arkasında olmak isterler. Kürsü savunma mekanizmasını güçlendirir. Bir çok seçim konuşması kürsü gazı ile yapılır. Kişisel gelişimciler kürsü kullanmaz. Çünkü ne işe yaradığını iyi bilirler.
Ayrıca kürsü ve masaların yükseltilmesi, sınıf ayrımı yapmaya ve konuşmacının dikkate alınmasını sağlar. Yüksekte olan kişi psikolojik anlamda büyük olan kişidir. Öğretmenmasalarını yükseltme sebebi öğrencileri görmekten çok bu işe yarar.

17. Saçlarla Oynamak


Saçına, çenesine dokunması size karşı ilgisi olduğunu gösterir.

18. İlgilenme Bakışları


Karşınızdaki kişinin konuşma sırasında uzun süre gözlerinizin içine bakamaması, arada gözlerini sizden kaçırması da ilgilendiğini belli eder.

19. Beden Dilinde Kadın - Erkek İlişkisi


...

20. Uzun Süreli Bakış


Uzun süreli göz teması en temel kur davranışıdır. Kısacası bu tarz bakışlardan sonra sizi öldürmüyor ise istiyordur!

0 yorum:

Altın Piyasası

Canlı Maç Sonuçları